Historie

Te Quiero werd opgericht in 1999 te Sint Laurens. Onder leiding van de eerste dirigent Léon Bours studeerden we een breed repertoire in, van licht klassiek tot populair en zowel in het Nederlands als in vreemde talen.

In 2002 gaf het koor haar eerste grote optreden op het Nationale Bevrijdingsfestival te Vlissingen. In oktober 2003 hebben we vier voorstellingen gegeven in het kader van dierendag in samenwerking met Theatergroep "Duinart" en Balletstudio "Free". In 2006 gaven we een concert onder de titel 'Weer of geen weer' met medewerking van het Zierikzees Klarinet Ensemble.

Eind 2006 nam dirigent Rob Meyboom het dirigeerstokje over. In oktober 2007 gaven we de voorstelling "Te Quiero in Concert" in de Zeeuwse Concertzaal te Middelburg, waarbij hij de leiding had over het koor- en gelegenheidsorkest Orquesta Casualidad. In dit concert zongen we film- en musicalmuziek uit o.a. 'Les Misérables'.

Voor ons jubileumconcert in 2009 studeerden we klassiek repertoire in: "Te Quiero goes Classic!" in de historische kerk van Oost-Souburg, met medewerking van Caecilia Boschman (piano) en Leon van Liere (solist) onder leiding van dirigent Rob Meyboom.

In 2012 (inmiddels was Lucas van Waeyenberge als dirigent aangetreden) verzorgden we samen met Made's Mannenkoor het concert  "Lente in Veere", met medewerking van Joep Meyer (piano).

In 2013 trad Elena Berdnikova aan als dirigente.Onder haar leiding brachten we in 2014 ter gelegenheid van ons 3e lustrum "Singing by the sea" in het Arsenaaltheater te Vlissingen, met Flip Markwat op de piano en met gastoptredens van Jan Vayne en het Mannenensemble Lezzom.

Op 15 november 2019  vierden we ons 20-jarig jubileum in de St-Jacobskerk te Vlissingen met "Een muzikale reis"  met begeleiding van Olga Tkacenko piano, Ria Braakman viool, Elly Kopmels viool, Gilbert Hekhuis bagpipe en Ankie Kaljouw panfluit.

In 2020, kort na een succesvol lunchconcert in Oost-Souburg, moesten de repetities worden stilgelegd: corona. Toen de regels na enige maanden enigszins versoepeld werden, verplaatsten we tijdelijk onze repetities naar de openluchtkerk in Dishoek. En hoewel er nog enkele periodes kwamen waarin de repetities moesten worden stilgelegd, kwamen we toch redelijk ongeschonden uit de pandemie en gingen we in 2022 voor het eerst internationaal met optredens op Aarschot Vol Koren. Tevens verzorgden we een zeer succesvol optreden op Middelburg VÓLkoren in de Zeeuwse Concertzaal.